СТУДЕНТТЕРДЕГІ ЛИДЕРЛІК ПЕН ЭМОЦИОНАЛДЫ ИНТЕЛЛЕКТТІҢ ӨЗАРА БАЙЛАНЫСЫ - К.М. Мукушева , Н.С. Тленчиева , . (Вестник КазНПУ имени Абая. Серия: Психология, 2021)
Бұл мақала қазіргі психология ғылымындағы белең алып келе жатқан, ерекше феномен-дердің бірі эмоционалды интеллект және оның лидерлікпен өзара байланысы зерттелді. Студент-тер қауымы үшін эмоционалды интеллект пен лидерлік сапаларының маңызы зор, себебі бұл тұлғаның болашақ өмірі, кәсіптік бағдары, коммуникативті өрісі секілді маңызды аспектілерге әсер етеді. Мақала Дэниел Гоулманның эмоционалды интеллект пен адамның мақсатына жету ұмтылысы арасындағы еңбектеріне негізделген, әрі осы теорияларды Қазақстан студенттері мысалында зерттеуге арналған. Мақалада жалпы лидерлік пен эмоционалды интеллект түсінік-теріне ғылыми шолу жасалған және арнайы әдістемелердің көмегімен жүргізілген эмпирикалық зерттеу жұмысының қорытындысы көрсетілген. Зерттеу қорытындыларын шығару және байла-нысты математикалық-статистикалық дәлелдеу үшін Пирсонның корреляция коэффициенті қолданылды. Аталмыш еңбектің эксперименталды бөлімі практикалық құндылыққа ие.